Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری نماز جمعه بدون حضور نمازگزاران در مسجد جامع «الازهر» مصر، شادی مردم استانبول به‌دلیل تغییر کاربری موزه ایاصوفیه به مسجد و بازسازی مسجد تاریخی «محمد بای» تونس توسط ترکیه ازجمله آخرین اخبار مساجد جهان در ۲۱ تیرماه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر آخرین اخبار مساجد جهان در ۲۱ تیرماه:

 

برگزاری نماز جمعه بدون حضور نمازگزاران در مسجد جامع«الازهر» مصر

 

 

 

به نقل از «آر تی»، تلویزیون مصر، نماز روز جمعه را از مسجد جامع «الازهر» پخش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماز جمعه در سایه تدابیر پیشگیرانه تنها با حضور کارکنان و امام جمعه این مسجد برگزار شد و مردم در آن حضور نداشتند.

 

دکتر «عباس شومان»، معاون سابق الازهر خطبه های جمعه را  در این مسجد ایراد کرد و درباره نحوه برخورد با مسایل در شرایط بحرانی صحبت کرد.

 

این درحالی است که نمازهای یومیه در مسجد جامع الازهر برگزار می شود و تنها نماز جمعه با حضور نمازگزاران در مساجد برگزار نمی شود.

 

الازهر بر ادامه رعایت پروتکل های بهداشتی وتدابیر پیشگیرانه ای که مقامات بهداشتی اتخاذ کرده اند، تاکید کرد و گفت: رعایت این موارد به سلامت شهروندان کمک می کند.

 

شادی مردم استانبول به‌دلیل تغییر ایاصوفیه از موزه به مسجد

 

 

 

 

به نقل از آناتولی، حدود 500 نفر از ساکنان استانبول با تجمع مقابل ایاصوفیه صدور فرمان ریاست جمهوری ترکیه برای واگذاری این بنای تاریخی به سازمان امور دینی کشور و تغییر کاربرد آن از موزه به مسجد را جشن گرفتند.

 

عبدالرحمان ساجد گوکسو، یکی از حاضران در میدان ایاصوفیه به خبرنگاران اعلام کرد: در بسیاری از میتینگ ها و نمازها شرکت و برای شکستن زنجیرهای ایاصوفیه دعا کردیم. دعاهای ما امروز مستجاب شد. از نظر من، رجب طیب اردوغان «فاتح» است. ما را بسیار خوشحال کرد.

 

فردیناز کویونجی، یکی دیگر از این افراد گفت: انشا‌ءالله بتوانیم در داخل آن نماز بخوانیم. مبارک باشد. این یک پیروزی نیست، بلکه تاخیر دست‌یابی ما به حق خود است.

 

یاسمن گورآصلان نیز تصریح کرد: این یک تصمیم بسیار مهم است. امروز سلطان محمد دوم در قبر خود بسیار راحت خواهد خوابید.

 

هچنین مسجد جامع الازهر به صورت کامل ضد عفونی شده و بروشورهایی برای راهنمایی نمازگزاران در این مسجد گذاشته شده است.

 

برای حفظ سلامت نمازگزاران مکان هایی برای نشستن به منظور رعایت فاصله گذاری اجتماعی تعیین شده است.

 

گفتنی است، مساجد مصر برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به مدت سه ماه تعطیل بود و پس از آن، دولت با بازگشایی تدریجی مساجد برای اقامه نمازهای یومیه موافقت و اعلام کرد: نماز جمعه تا اطلاع ثانوی در مساجد برگزار نمی شود.

 

مسجد تاریخی «محمد بای» تونس توسط ترکیه بازسازی می شود

 

 

به نقل از «ترک پرس»، آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (تیکا) در بیانیه‌ای اعلام کرد: تفاهم ‌نامه همکاری با دولت تونس برای بازسازی مسجد تاریخی «محمد بای» در تونس به امضا رسید.

 

در این بیانیه آمده است: تیکا عملیات مرمت و نگهداری مسجد «محمد بای» را در محله تاریخی «باب سويقه» در شهر قدیمی تونس بر عهده دارد. این مسجد متعلق به دوران عثمانی است.

 

«فوزی محفوظ»، مدیر کل سازمان میراث ملی تونس که به نمایندگی از دولت، این پروتکل را امضا کرد٬ از آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه به منظور بازسازی این مسجد قدردانی کرد.

 

وی افزود:  این اثر، آخرین مسجدی است که در اواخر قرن هفدهم میلادی در زمان سلسله مرادی ساخته شده و در ساخت آن از مساجد برجسته عثمانی و سبک معمار مشهور «سنان پاشا» الهام گرفته شده است.

 

مدیرکل سازمان میراث ملی تونس تاکید کرد: این مسجد دارای گنبدی بزرگ و دیوارهای تزیین شده است. قطر گنبد این مسجد 11.7 متر بوده در تزیین دیوارهای داخلی آن از کاشی‌های ایزنیک استفاده شده است.

 

خانم «صالحه تونا»، هماهنگ كننده تیكا در تونس نیز در این مراسم گفت: این مسجد كه ساخت آن در سال 1692 میلادی آغاز شده، یک بنای تاریخی است که نشان می دهد روابط جغرافیایی، مذهبی و فرهنگی میان دو کشور چقدر عمیق و استوار است.

 

وی تاکید کرد: بازسازی این بنای تاریخی به عنوان سمبل دوستی ترکیه و تونس و انتقال آن برای نسل‌های آینده مایه غرور و خوشبختی است.

 

بنابر گزارش «آناتولی»، ساخت این مسجد که نام خود را از رهبر آن دوران تونس یعنی «محمد بای المرادی» گرفته در سال 1692 آغاز شد.  

 

این مسجد که به دلیل حضور مقبره «سیدی مهریز» به این نام نیز شناخته می‌شود، آخرین بار در سال 1981 با دستور «حبیب بورقیبه» رئیس جمهور وقت این کشور بازسازی شده بود.

 

موضوع مرمت مسجد و به ویژه تعمیر و نگهداری گنبد آن، برای اولین بار در سفر رسمی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به تونس در دسامبر سال 2017 مطرح شده بود.

 

محدودیت تعداد نمازگزاران در مساجد مالزی برداشته شد

 

 

 

به نقل از «thestar»، وزیر مالزیایی خبر داد که حضور بدون محدودیت افراد در کنفرانس ها،گردهمایی های اجتماعی و نمازهای جماعت در مساجد یا مکان های عبادی از روز 15 جولای ( چهارشنبه 25 تیر) آغاز خواهد شد.

 

«اسماعیل صبری یعقوب» در این باره گفت: کمیته ویژه کابینه توافق کرده است تا به برگزارکنندگان مراسم،تالارهای عروسی و مساجد یا دیگر مکان های عبادی اجازده دهد تا خودشان بر اساس ظرفیتی که دارند در مورد تعداد حضور افراد تصمیم گیری کنند.

 

پیش از این دولت مالزی تنها اجازه حضور حداکثر 250 نفر را در نشست ها،کنفرانس ها و گردهمایی های اجتماعی مانند مراسم ازدواج صادر کرده بود. مساجد و مکان های عبادی هم تنها اجازه داشتند از یک سوم ظرفیت خود برای پذیرایی از نمازگزاران و عبادت کنندگان استفاده کنند.

 

یعقوب در این باره گفت: با اتخاذ تصمیم اخیر ما تعداد حضور شرکت کنندگان در این نوع برنامه ها را منوط به خواسته برگزارکنندگان کرده ایم.

 

وی افزود:دیگر محدودیت استفاده تنها یک سوم از سالن های نماز در مساجد و دیگر مکان های عبادی را نداریم و حالا این مکان ها می توانند افراد بیشتری را با توجه به امکاناتی که در اختیار دارند،بپذیرند.

 

این وزیر مالزیایی در عین حال تاکید کرد: اگرچه ما محدودیت های قبل را برداشته ایم اما باز هم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در مساجد و مکان های عبادی نیاز است.

 

حضور ۲۵۰ هزار نمازگزار در ششمین نماز جمعه مسجدالنبی(ص)

 

 

 

به نقل از «صدی البلد»، مسجدالنبی(ص) در ششمین جمعه از بازگشایی این مسجد، مملو از جمعیت نمازگزاران بود.

 

تصاویر منتشر شده از نماز جمعه مسجدالنبی(ص) در مدینه منوره حاکی از آن است که نمازگزاران برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و ماسک بر صورت زده اند و فاصله گذاری اجتماعی را نیز رعایت کرده اند.

 

بر اساس این گزارش، 250 هزار نمازگزار، نماز جمعه را در مسجدالنبی(ص) اقامه کردند.

 

مدیریت مسجدالنبی(ص) اعلام کرد: درهایی محدود برای ورود نمازگزاران به مسجدالنبی(ص) اختصاص داده شد و در ورودی های مسجد، دوربین های حرارتی تب سنج قرار داده شد تا در صورت مورد ابتلا به ویروس کرونا از ورود این افراد به مسجد جلوگیری شود.

 

با بازگشایی مسجدالنبی(ص)، فرش های مسجد جمع آوری شده و کف زمین بعد قبل و بعد از هر نماز ضد عفونی می شود.

 

همچنین برای تهویه هوا، بخش هایی از مسجد که سقف آن باز می شود را باز می گذارند و بر روی زمین نیز برای حفظ فاصله گذاری اجتماعی خطوطی مشخص شده تا نمازگزاران در این مکان ها بنشینند.

 

گفتنی است، مسجدالنبی(ص) به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نزدیک به دو ماه و نیم به روی نمازگزاران بسته بود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: بسته خبری مسجد تراز اسلامی مساجد جهان فاصله گذاری اجتماعی مکان های عبادی مسجدالنبی ص ویروس کرونا مسجد تاریخی نماز جمعه مسجد جامع محمد بای مکان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۱۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتف دررفته، حاصل شادی گل دوم استقلال!

به گزارش "ورزش سه"، استقلال روز گذشته در ثانیه‌های پایانی دیدار با ذوب‌آهن اصفهان گل برتری را وارد دروازه حریف کرد تا سه امتیاز شیرین را به دست بیاورد. گل دوم استقلالی‌ها اما برای یکی از اعضای خانواده مربی‌ آبی‌ها با دشواری همراه بود.

بعد از گل گوستاوو بلانکو به ذوب‌آهن پسر محمد نوازی مربی استقلال و دستیار جواد نکونام که در ورزشگاه آزادی حاضر بود، هنگام شادی کردن با مصدومیت شدیدی مواجه شد.

پسر محمد نوازی در این شادی گل از ناحیه کتف مصدوم شد و کتف او در رفت؛ پزشکان استقلال بعد از بازی کتف دررفته پسر نوازی را جا انداختند و بانداژ کردند تا او به شرایط بهتری از نظر جسمانی برسد.

دیگر خبرها

  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • مأموریت نهاد‌ها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد پسندیده است
  • کمک ۱۲۸ میلیارد تومانی مردم برای ساخت مسجد در کشور
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • کتف دررفته، حاصل شادی گل دوم استقلال!
  • درگذشت امام جماعت مسجدی در اندونزی هنگام نماز صبح+ فیلم
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند