Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@21:06:03 GMT

امام رئوف و تأکید بر ارزش هدیه کردن شادی‌ به دیگران

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۰۳۳۹۰

امام رئوف و تأکید بر ارزش هدیه کردن شادی‌ به دیگران

یکی از مسئولیت‌های مهم مؤمنان، برطرف کردن غم و اندوه و گرفتاری یکدیگر است و از پاداش بزرگی برخوردار می‌باشد که در کلام امام رضا علیه‌السلام بیان شده است.

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس قرآن کریم روابط عاطفی بین مؤمنین را بسیار نزدیک شمرده و آنان را همانند برادران یکدیگر دانسته و می‌فرماید: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَة؛ [۱] در حقیقت مؤمنان با هم برادرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» جامعه ایمانی در دین اسلام، همانند حلقه‌های زنجیری هستند که هر تکانه‌ای، بر همه آنها تأثیر می‌گذارد و نسبت به هم بی تفاوت نیستند. یکی از مسئولیت‌های مهم مؤمنان، برطرف کردن غم و اندوه و گرفتاری یکدیگر است.

این کار، از پاداش بزرگی برخوردار می‌باشد که در کلام امام رضا علیه السلام بیان شده است. اکنون برخی از روایات امام رضا علیه السلام درباره این تعامل مسئولانه جامعه دینی را بررسی می‌کنیم.

معامله با اندوه روز قیامت

امام رضا علیه السلام در مورد پاداش اخروی گشایش از گرفتاری و غم یک مؤمن می‌فرمایند: «مَنْ فَرَّجَ عَنْ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ اللَّهُ عَنْ قَلْبِهِ یَوْمَ الْقِیَامَة؛ [۲] هر کس اندوه مؤمنی را بزداید، خداوند در روز قیامت، غم از دلش می ‏زداید.» شاید سنگین‌ترین عذاب در قیامت، اندوه و هول و هراس از مواجهه با نتیجه اعمال است.

یکی از اندوه‌های بزرگ گناهکاران و مجرمان، هنگام مشاهده نامه اعمالشان در قیامت است که قرآن کریم درباره آن می‌فرماید: «وَ وُضِعَ الْکِتابُ فَتَرَى الْمُجْرِمینَ مُشْفِقینَ مِمَّا فیهِ وَ یَقُولُونَ یا وَیْلَتَنا ما لِهذَا الْکِتابِ لا یُغادِرُ صَغیرَةً وَ لا کَبیرَةً إِلاَّ أَحْصاها؛ [۳] و کارنامه [عمل شما در میان‏] نهاده مى‌‏شود، آن گاه بزهکاران را از آنچه در آن است بیمناک مى‏‌بینى، و مى‏‌گویند: اى واى بر ما، این چه نامه‌‏اى است که هیچ [کار] کوچک و بزرگى را فرو نگذاشته، جز اینکه همه را به حساب آورده است.»

زدوده شدن غم‌ها و گرفتاری‌های قیامت در قبال زدودن غم و گرفتاری مؤمن در دنیا، نشان دهنده جایگاه ویژه مؤمنان و توجه خاص خداوند متعال نسبت به گرفتاری و دغدغه مؤمنان در دنیاست. این مطلب، ناشی از ارزش قلب مؤمن در نزد خدای متعال است. چرا که مؤمن، نهال ایمان به خدا را در قلب خویش پرورانده است و به همین واسطه، قلب او احترام ویژه‌ای یافته است. امام صادق علیه السلام قلب را حرم الهی دانسته و می‌فرمایند: «الْقَلْبُ حَرَمُ اللَّه فَلَا تُسْکِنْ حَرَمَ اللَّهِ غَیْرَ اللَّه‌‏؛ [۴] قلب، حرم خداست پس در حرم خدا غیر خدا را جای نده.» و مؤمن، همین کار را کرده است.

شادی بدون گناه

ایجاد شادی و نشاط در جامعه دینی نمی‌تواند بهانه‌ای برای استفاده از هر ابزاری چه بسا گناه‌آلود شود. بلکه شادی و نشاطی ارزش و پاداش دارد که به دور از انجام گناه باشد. از امام حسین علیه السّلام روایت شده که فرمودند: این سخن از پیامبر خدا نزد من صحیح است که فرمود: «أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ بَعْدَ الصَّلَاةِ إِدْخَالُ السُّرُورِ فِی قَلْبِ الْمُؤْمِنِ بِمَا لَا إِثْمَ فِیه‏؛ [۵] بعد از نماز بهترین اعمال نزد خدا این است که انسان بدون معصیت در قلب مؤمن سرور ایجاد کند.»

بهترین عمل مستحب

امام رضا علیه السلام در روایت دیگری می‌فرمایند: «لَیْسَ شَیْ‏ءٌ مِنَ الْأَعْمَالِ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بَعْدَ الْفَرَائِضِ أَفْضَلَ مِنْ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِن‏؛ [۶] بعد از انجام واجبات، کارى بهتر از ایجاد خوشحالى براى مؤمن، نزد خداوند بزرگ نیست.» این مسأله، نشان دهنده لطافت فوق العاده دین اسلام در مورد ارتباط مؤمنان با یکدیگر است.

ایجاد شادی با کمترین هزینه

همیشه برای شاد ساختن مؤمنان هزینه زیادی لازم نیست بلکه گاهی با کمترین هزینه می‌توان شادی را به ارمغان آورده و از پاداش فراوان آن بهره برد. حتی گاهی با یک تبسم! همان گونه که امام رضا علیه السلام می‌فرمایند: «مَنْ تَبَسَّمَ فِی وَجْهِ أَخِیهِ الْمُؤْمِنِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ حَسَنَةً وَ مَنْ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ حَسَنَةً لَمْ یُعَذِّبْه‏؛ [۷] هرکه به روى برادر مؤمن خود لبخند بزند، خداوند برایش ثوابى خواهد نوشت و هر که خداوند برایش ثوابى بنویسد، او را عذاب نخواهد داد.»

تجارت با سود یک میلیون برابری

نکته مهم در پاداش‌های اخروی آن است که، چند صد یا چند هزار برابری پاداش کارهای نیک، نباید برای ما عجیب باشد زیرا مهربانی و فضل خدای متعال بی انتهاست. در جمعی، امام صادق علیه السلام پرسیدند: ثواب کسى که شادى براى مؤمن آورد چقدر است؟ راوی می‌گوید، من گفتم: ده حسنه. امام صادق علیه السلام فرمودند: «إِی وَ اللَّهِ وَ أَلْفُ أَلْفِ حَسَنَة؛ [۸] آرى به خدا و هزار هزار(یک میلیون) حسنه.»

با کمی تأمل متوجه خواهیم شد که چه بسیار فرصت‌های نابی برای به دست آوردن بهشت و پاداش‌های فوق العاده آن در اطراف ما وجود دارد و چه بسا، بسیاری از آنها را از دست داده‌ایم. آری! می‌توانیم با زدودن غم از دل‌های یکدیگر، هم دنیای یکدیگر را بهشتی و پر از سرور کنیم و هم با یکدیگر قدم در بهشت و رضوان الهی گذاریم. این درسی است که از امام رئوف، ضامن آهو، حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام می‌آموزیم.

محسن رفیعی

‌پی‌نوشت
[۱] سوره حجرات، آیه ۱۰.
[۲] ‏محمد بن یعقوب کلینی، الکافی (اسلامیه) (دار الکتب الإسلامیة: تهران، ۱۳۶۳)، ج ۲, ۲۰۰.
[۳] سوره کهف، آیه ۴۹.
[۴] ‏محمد بن محمد شعیری، جامع الأخبار (المطبعة الحیدریة: نجف اشرف، بی‌تا)، ۱۸۵.
[۵] ‏محمد بن علی ابن‌شهرآشوب، المناقب (ابن شهر آشوب) (علامه: قم، بی‌تا)، ج ۴, ۴۵.
[۶] ‏امام هشتم علی بن موسی (ع) و امام هشتم علی بن موسی ‎(ع)، الفقه المنسوب للإمام الرضا علیه السلام و المشتهر بفقه الرضا (موسسة آل البیت (علیهم السلام) لإحیاء التراث: قم، ۱۴۰۶)، ۳۳۹; محمد تقی مصباح یزدی و محمدباقر بن محمدتقی مجلسی، بحار الأنوار (دار إحیاء التراث العربی: بیروت، ۱۳۶۸)، ج ۷۵, ۳۴۷.
[۷] ‏محمد بن علی ابن‌بابویه، مصادقة الإخوان (مکتبة الإمام صاحب الزمان العامة: کاظمین، ۱۴۰۲)، ۵۲; محمد بن حسن حر عاملی، تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة (موسسة آل البیت (علیهم السلام) لإحیاء التراث: قم، ۱۴۱۶)، ج ۱۲, ۱۲۰.
[۸] ‏کلینی، الکافی (اسلامیه)، ج ۲، ۱۹۲.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: امام رضا قیامت میلاد امام رضا محسن رفیعی امام رضا علیه السلام ال م ؤ م ن محمد بن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۳۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات حلزونی که مثل تانک حرکت می‌کند

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ در سال‌های اخیر مهندسان طیف گسترده‌ای از ربات‌ها را طراحی کرده‌اند؛ از ربات‌های پرنده تا شناگرهایی که اکثرشان می‌توانند در طبیعت و حتی مکان‌های صعب‌العبور حرکت کنند. اما محققان دانشگاه هنگ کنگ در چین ربات‌هایی طراحی کرده‌اند که در فضای سه‌بعدی حرکت می‌کنند؛ در حالی که ربات‌هایی که راه می‌روند یا غلت می‌زنند یا می‌خزند به 2 بعد محدود می‌شوند.

نتیجه رباتی است شبیه یک حلزون با پوسته‌ای فلزی و زنجیری که به آن اجازه می‌دهد حرکت کند. در عمل، شبیه یک تانک دوران جنگ جهانی اول است، اما چیزی که این ربات حلزون مانند را متمایز می‌کند، مکنده جمع شونده‌ای است که بین دانه‌های زنجیر آن قرار می‌گیرد و به ربات اجازه می‌دهد به ربات دیگر بچسبد.

چندین ربات می‌توانند با استفاده از فنجان مکش به پوسته ربات جلویی بچسبند و قطاری را تشکیل دهند. آنها همچنین می‌توانند پله‌هایی ایجاد کنند که به همنوعان خود اجازه می‌دهد از آنها بالا بروند. از آنجایی که هر یک از ربات‌ها پردازنده مخصوص به خود را دارند، می‌توانند به تنهایی یا با دیگران کار کنند. هنگام کار با یکدیگر، ربات‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و به هماهنگ کردن فعالیت‌ها کمک می‌کنند.

این تیم تحقیقاتی می‌گوید که این زنجیرها به ربات‌ها اجازه می‌دهند تا در سطوح مختلف، هم صاف و هم ناهموار حرکت کنند. همچنین آهنرباهایی در مسیرها تعبیه شده است که به ربات‌ها کمک می‌کند تا برای ایجاد پله‌ها یا ساختارهای دیگر از روی یکدیگر بالا بروند. هنگامی که آنها در جایگیری صحیح قرار گرفتند، مکنده را برای محکم نگه داشتن آن مستقر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: حلزون روباتیک میکروپلاستیک‌های اقیانوس را جارو می‌کند

این ربات‌ها هم می‌توانند به‌طور مستقل حرکت کنند، هم از پله‌ها به صورت دسته جمعی بالا بروند و حتی مانند مورچه‌ها هنگام تشکیل پل، از شکاف‌ها عبور کنند. در حال حاضر این ربات‌ها از راه دور کنترل می‌شوند، اما محققان امیدوارند ربات‌ها در نهایت بتوانند به طور مستقل کار کنند. این تیم معتقد است که می‌توان از آنها در تحقیقات میدانی، انجام جست‌وجو و نجات، یا حتی در ماموریت‌های فضایی به عنوان کاوشگر سیاره‌ای استفاده کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229871 برچسب‌ها کشور چین

دیگر خبرها

  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • ربات حلزونی که مثل تانک حرکت می‌کند
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • کارفرهنگی درمساله حجاب ضروری است
  • افزایش تعداد دستگاه‌های تصویربرداری «ام.آر.آی» در کرمانشاه
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • احمدی: هدفم این است دو طلا کسب کنم / قبل از اینکه ارزش پول پایین بیاید هرچه سریعتر پاداش را بدهند +فیلم