Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-09@00:33:14 GMT

نشاط آفرینی قرآن کریم - محمد جهانگیریان*

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۷۷۶۴

نشاط آفرینی قرآن کریم - محمد جهانگیریان*

امام علی(ع) فرموده اند شادی باعث انبساط روح و ایجاد وجد و نشاط می‌شود، یا امام رضا (ع) می ‌فرماید کوشش کنید اوقات روز شما چهار قسمت باشد؛ ساعتی برای عبادت و خلوت با خدا، ساعتی برای تامین معاش، ساعتی برای معاشرت با برادران مورد اعتماد و کسانی که شما را به عیب‌ هایتان واقف می ‌سازند و در باطن به شما خلوص و صفا دارند و ساعتی را هم به تفریحات اختصاص دهید و از مسرت و شادی ساعت های تفریح، نیروی انجام وظائف را تامین کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از این دست توصیه ها و سفارش ها به نشاط آفرینی در آیات قرآن کریم و احادیث و روایات معصومان فراوان است که باید با تبلیغ مناسب توسط کارشناسان فرهنگی، قرآن و روحانیان به اطلاع مردم برسد تا فرهنگ سازی لازم صورت پذیرد.
آنچه که این روزها باید در جامعه ایرانی بیشتر جلوه گری کند افزایش نشاط در جامعه است، نشاط اجتماعی ضرورت امروز برای مردم ایران محسوب می شود که باید برای افزایش آن برنامه ریزی کرد.
فعالیت های هنری چون برگزاری کنسرت های موسیقی، تئاتر و نمایش فیلم در سینماها یا انجام ورزش های گروهی چون پیاده روی و کوهنوردی های خانوادگی شاید یکی از روش های نشاط آفرینی در جامعه باشد و در کنار این ها جامعه ای که دغدغه مشکلات اقتصادی نداشته باشد نشاط بیشتری خواهد داشت.
اما آن چه به نظر می رسد در جامعه ما کمتر مورد توجه قرار گرفته، تکیه بر آیات روح بخش قرآن کریم برای تزریق نشاط بر جامعه است و به طور قطع گوش فرا دادن به تلاوت قرآن کریم می تواند روحیه شادی به مسلمانان پیرو این کتاب آسمانی اهدا کند.
این روحیه بخشی و نشاط آفرینی گاه می تواند فردی باشد و مردم روزانه دقایق یا ساعتی با گوش سپردن به آیات قرآن و صوت دلنشین آن از سوی قاریان برجسته ایرانی و خارجی به نشاط و شادابی دست یابند.
افزایش همایش ها و مسابقات قرآنی با حضور نخبگان بین المللی این رشته و فراهم آوردن زمینه حضور عموم مردم در این محفل ها نیز می تواند در جذب مردم به سمت قرآن کریم موثر باشد.
قرآن در ایران باید از محجوریت در آمده و صرفا به جای مَطلع بخشی به آغاز رسمی همایش ها و مراسم های رسمی یا قرائت در مراسم های سوگواری درگذشتگان به ابزاری نشاط آفرین برای جامعه تبدیل شود.
همه ما بارها در شبکه های اجتماعی فیلم هایی از مراسم های شادی تلاوت قرآن در کشورهای عربی را دیده ایم که مردم با شور و هیجان خاصی تلاوت یک قاری برجسته قرآن را گوش داده و احساسات خود از آن تلاوت زیبا را به نمایش می گذارند.
همچنین مراسم هایی در ایران کمتر وجود خارجی دارد و باید مکان ها و سالن های همایشی در زمان های مشخص پذیرای مردم و جامعه قرآنی باشد تا قاریان با صوت زیبای قرآن آن ها را دقایقی از دنیای مادی رها کرده و به شادی معنوی برسانند.
جای تلاوت زنده قرآن کریم در مساجد به خصوص پیش از پخش صوت اذان ظهر و مغرب نیز خالی است و حتی در اکثر مساجد کشور اذان از طریق رادیو یا فایل ضبط شده در بین اهالی محله پخش می شود.
همه راه های پیشنهادی برای استفاده از قرآن برای نشاط آفرینی در جامعه پیش نیاز مهمی دارد و باید شاهد تربیت قاریان برجسته قرآن در کشور باشیم و در این زمینه سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف، فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه های علمیه باید نقش خود را ایفا کنند.
* رئیس خبرگزاری ایرنا استان سمنان
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 تئاتر حوزه های علمیه فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن کریم مسلمانان 40 سالگی انقلاب کنفرانس مونیخ بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۷۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند

به گزارش خبرنگار مهر، باقر گرگین سه شنبه شب در آئین بزرگداشت روز استاد و مقام شهید مطهری ضمن تبریک و گرامیداشت روز استاد گفت: استاد مرتضی مطهری نمونه کامل و راستین یک معلم انسان ساز است که در تارک زمان درخشیده است و قله‌های بلندی را فتح ساخته و انسان‌های بزرگی را تربیت کرده است.

رئیس سازمان بسیج اساتید استان بوشهر نقش اساتید را در امید آفرینی برای جامعه بخصوص دانشجویان مهم دانست و اذعان کرد: اساتید با بهره گیری از دستاوردها و پیشرفت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تبیین دانشجویان نسبت به جنگ‌های متعدد شناختی دشمنان می‌تواند نقش بسیار تأثیرگذاری را در جهاد تبیین و امیدآفرینی داشته باشند.

آئین بزرگداشت روز استاد و مقام شهید مطهری با حضور مسئولان استانی در آموزشکده فنی و حرفه ای پسران بوشهر امام خامنه ای برگزار شد.

کد خبر 6099977

دیگر خبرها

  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • وحدت اسلامی؛ راهکار مقابله با توطئه دشمنان/ لزوم تمسک مسلمانان به قرآن کریم و مساجد
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • اساتید دانشگاه در امید آفرینی برای جامعه نقش آفرینی کنند
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • ۴۳۰ حافظ یزدی در آزمون ملی اعطای مدرک تخصصی شرکت کردند
  • برگزاری محفل انس با قرآن کریم در منزل شهید علی قرلی + تصاویر